Pinbusters ry.

 

 

Jäsenet                 (Sivut päivitetty: 4.4.2019)  

 

Kotipaikka:

Naantali (Liitto: Raisio)

Puheenjohtaja:  

Vesterinen Jani

Sihteeri:

Mäkinen Ville

 

Uutiset:

 

Taas tapahtui seuravaihdoksia joukkueessamme. Kimmo otti ja lähti vahvistamaan K-29:ää. Paikkaamaan tuli VS Sihvo. Siinä niitä saappaita olisi hänelle täytettäväksi. 

Kausi alkoi taas valtakunnansarjoilla, joista jatkoa sivun lopussa.

Erittäin valitettava takaisku seurallemme tuli lokakuun puolivälissä, kun Hannu joutui vaihtamaan keilapallot kevyempiin, ja vieläpä lääkärin määräyksestä.

 

Mottomme on edelleen: "Parhaamme teemme. Katsotaan sitten mihin se riittää." 

18.11.2017 tuli kyllä tähän rinnalle toinen motto: "Ei tänne paikkaamaan tultu!"

 

Radalta kuultua: 

-Oliko kaato?

-Oli!

-Menikö kaikki?

-Meni!

 


SM-kilpailut 2018:

Kouvola, Seniori SM:

Pinbustersin seikkailut ympäri Suomea SM-kilpailujen perässä saivat jatkoa:

Kauden ensimmäiset SM-kilpailut olivat pappojen SM:t Kouvolassa. Kilpailujen järjestäjiltä tuli kysely, että ketkä ovat pareina ja ketkä muodostavat 4-m joukkueen. Meitä oli kisaamassa mukana (huom!) 4 miestä: John, Timo, Pasi ja Teijo. Itsekin mietimme, että ketkä sen joukkueen mahtavatkaan muodostaa. Parit muodostimme keskiarvon (tai aakkosjärjestyksen) mukaan. Väliäkö sillä, kun pieleen se jako jokatapauksessa menee.

Matka sujui mukavasti, mutta tällä kerralla eksyimme jo mennessä Gammelbyn (nykyisin Koskenkylä) liittymässä. Pasi olisi halunnut jatkaa Kotkan läpi, kun hänen känny ehdotteli Kotkan ohi jne. Hieman epäilimme, että osaammekohan siinäkään kohtaa kääntyä. Mikäli vielä olisimme ajaneet senkin risteyksen ohi, niin seuraava pysähdys olisi ollutkin sitten Vaalimaa. Emme uskaltaneet ottaa tätä riskiä. Päästäksemme valitsemallamme taktiikalla takaisin oikealle tielle, John ajoi sellaisen noin 20 km pikataipaleen Kymenlaakson kinttupoluilla keskellä ei mitään. Pahaa pelkäsimme, että viime keväiseen tapaan hetken päästä edessä on taas kyltti: Kuopio 90. Kyllä me kuitenkin loppujen lopuksi (tälläkin kerralla) pääsimme tavoitekohteeseen. Kiitos kolmen kännykkänavigaattorin (naisääni) ja neljän muutenvaannavigoijan (miehet).

Itse kilpailut sujuivat, kuten SM:n kilpailut ovat sujuneet tähänkin saakka: Ei siis mainittavaa menestystä. John ja Timo aloittivat kyllä hienosti, mutta sarjojen jatkuessa peli normalisoitui. Pasin tulos ylitti sentään 1500 pistettä. hieman lohdutusta päivään toi se, että kaikki kilpailijat palkittiin. Jokainen osallistuja sai jo ennen kilpailuerää pusillisen Kouvolan Lakrisia ja kisapinssin. 

 

Tampere: Miesten SM-kilpailut

Tällä kerralla pääsimme suoraan kohteeseen. Osa porukkaa oli kyllä varmuuden vuoksi lähtenyt junalla jo edellisenä päivänä. Kaupin hallin pihalla pääsimme kilpailutunnelmaan, kun Ville oli varautunut kilpailuun parilla kuoharipullolla. Syy tähän oli Villen tuore ukkomiehistyminen. Onnittelujen jälkeen valmistauduimme huolella itse kilpailuun. Arvoimme joukkueet ja siirryimme radoille. 

Tiedossa oli, että kelit olisivat erittäin haastavat. Lämmittelyssä kuitenkin kaikesta huolimatta näytti siltä, että kaatojakin näillä keleillä voi saada. Niinhän niitä olisi voinut saada, ainakin vasemmalta. Kilpailu sujui siis ihan normaalisti. Taisi olla 2. ja 3. sarja, kun Ville teki kisojen todennäköisesti suurimman kahden perättäisen sarjan eron (256 ja 118. ero 138 pistettä). Teijokin yritti päästä samaan (126 ja 257), mutta ei. Eroksi tuli vain 131 pistettä. Eivätkä nuo Teijon sarjat tulleet edes peräkkäin. 

Tulostaso joukkueillamme suurista odotuksista ja K-29:n kannustuksesta huolimatta ei sitten kuitenkaan riittänyt kovin korkealle. Ville, Pasi, Teijo ja Kimmo pääsivät kuitenkin sentään joukkuekilpailussa sadan joukkoon. Sijoitus oli 64. Toinen joukkueemmekin (Timo, Hannu, Tuomo ja Petri) jätti 26 joukkuetta taakseen. Parikilpailussa sijoitukset olivat 126 (Teijo ja Kimmo), 189 (Ville ja Pasi), 371 (Timo ja Hannu) sekä 424 (Tuomo ja Petri). 

Henkilökohtaiset tulokset olivatkin sitten karua kertomaa. Keilasimmehan kuitenkin 8-sarjaa, vaikka tuloksista sitä nyt välttämättä ei voikaan päätellä. A-tasolla sijoituimme seuraavasti: Kimmo (sija 231, tulos 1460), Pasi (318, 1410) ja Ville (322, 1408). B-tasolla suorituksemme olivat seuraavat: Teijo (106, 1438), Petri (413, 1312), Timo (421, 1308), Hannu (449, 1295) ja Tuomo (627, 1209). Onneksi tämän voi taas ensi vuonna uusia. Kupittaa 2019! Me näytämme vielä!

Huomattavaa on vielä, että näitä Miesten SM-kilpailuja ovat käyneet Pasi 35, Teijo 34 ja Ville 33 kertaa peräkkäin. Johan on suorituspalkinnoille tullut siis hintaa. Mutta on edes joskus jotain saatu kotiintuomisiksi.

 

Raision mestaruus 2018-2019:

 

Mestaruuskilpailut kärsivät jonkinlaisesta inflaatiosta. 

Parikilpailuun saimme kaikkiaan vain kaksi joukkuetta liikkeelle. Menestystä kuitenkin tuli, sillä Timo ja Teijo kuittasivat B-luokan mestaruuden. Saku ja Petri sijoittuivat neljänneksi. Joukkueita oli B-luokassa mukana kaikkiaan vain 7.

M-A-B -joukkuekilpailussa oli kaikkiaan mukana 3 Alfan porukkaa ja me. Pasi, Saku, Teijo ja Timo pelasivat sen verran hyvin, ettemme jääneet viimeiseksi.

B-luokan henkilökohtaisessa kisassa kaikki seuramme jäsenet pääsivät finaaliin. Se ei ollut kuitenkaan mikään maailmaa järisyttävä uutinen, sillä vain 11 pelaajaa keilasivat molemmat alkukilpailun osiot. Finaali ei kuitenkaan ollut seurallemme suosiollinen, sillä Pasi oli neljäs, Teijo sijalla 5 ja Saku saalisti 7:n sijan. Timo ei päässyt työesteen takia koko finaaliin. 

 

Valtakunnan sarjat:

 

Kausi 2018-2019

 

Uusi kausi ja uudet sarjat ovat jälleen käsillä. Miesten sarjassa jatkamma kolmosessa. Tällä kaudella pysymme pääasiassa Lounais-Suomessa. Kaikki lohkossamme pelaavat joukkueet ovat jo vuosien varrelta tulleet tutuiksi. Raisiosta on lisäksemme mukana Alfa 2, Raumalta GH 2, Porista Ke-Ka ja PoTa, sekä Turusta PeKe, jonka kotihallina on Hanhivaara.

Senioreissa mukana onkin sitten uusiakin nimiä: CuKe Nakkilasta, RKM ja SomKe Forssasta, sekä TPS ja TuSKa Turusta. Pian se nähdään, että millaista tuskaa nämä meille tuottavat, kun pelit alkavat.

 

M3-sarja

8.9.2018 Raisio

Sarja alkoi kotikierroksella. Olosuhteet radoilla olivat mitä mielenkiintoisimmat, kun käytössä oli Alfan kisakeli. 

Ensimmäinen peli oli Porin Tarmoa vastaan. Joukkueemme yllätti heti alkuun saalistaen voiton. Tulostaso oli ensimmäisessä sarjassa odotetunlainen, kun millään joukkueella ei mennyt edes 700 puhki. Ville sai kuitenkin omaan sarjaansa tulokseksi 194. 

Seuraavaksi vastaamme asettui PeKe Team. Hannu yllätti vastustajat pelaamalla 225:n sarjan ja veti perässään joukkueemme 80 pisteen voittoon. Joukkuepisteet toisessa sarjassa olivat meillä sentään jo 745. 

Sitten alkoikin joukkueemme alamäki. Kolmas sarja hävittiin GH:lle pistein 639 - 746. 

Ke-Ka yllätti neljännessä sarjassa meidät 65 pisteellä, kun me emme saaneet tulokseksi kuin 627 pistettä. Tällaisilla tuloksilla onkin syytä hävitä... ja jopa vähän hävetäkin.

Viimeisenä oli vuorossa kova paikallistaisto Alfan junioreita vastaan. Pasi sentään yritti saaden 213 pisteen sarjan, mutta takkiin tuli lähes 50 pisteellä.

Sijoituksemme ensimmäisen kierroksen jälkeen oli neljäs "vain" 549 pistettä johtavasta Alfasta.

Henkilökohtaisissa tuloksissa ei ollut kellään hurraamista. Ainoastaan GH:n Markus Lahtinen pelasi yli 200 keskiarvolla. Tulostasoa kuvaa sekin, että Pasi oli koko päivän 10. 184,4 pisteen keskiarvolla. Ville oli sijalla 12 heitettyään 3 sarjaa 175,33 pisteen keskiarvoon. Hannu sai 4 sarjaan tasan 170 keskiarvon. Mukana olivat myöskin Teijo ja Petri.

 

6.10.2018 Pori

Nyt matkasimme siis Poriin. Odotukset olivat kovat. Pääsimmehän keilaamaan nyt lähes normaaleille rataolosuhteille. Olivat sitten kuitenkin myös Poriin tehneet hieman haastavammat kelit. Tällä kierroksella oli kuitenkin jo 3 yli 200 keskiarvolla pelannutta keilaajaa.

Ensimmäisessä pelissä pöllytimme taas PoTa:n 63 pisteellä. 

Huono ei ollut myöskään toinen sarja, jonka pelasimme PeKe:ä vastaan. Häviö tuli kuitenkin 732 pisteen tuloksesta huolimatta 16 pisteellä. Pasi jopa heitti jo toisen yli 2-satasen.

Kolmannessa sarjassa raumalaiset kompuroivat sekä radalla että penkkien puolella. Veimme bonuspisteet heiltä yli 50 pisteen erolla.

Toiseksi viimeinen peli pelattiin Ke-Ka:aa vastaan ja taas tuli kylmää kyytiä. Tämä oli kierroksen ainoa peli, jossa emme saaneet 700 pistettä kasaan. Näin porilaiset ottivat meistä 90 pisteen voiton.

Viimeisessä pelissä testattiin raisiolaisten hermot keskinäisessä ottelussa. Huulenheitto alkoi jo heti pelin alussa. Kokeneina konkareina joukkueemme ei menettänyt pelitasoaan suusanailun jatkuessa. Tuloksena voitto meille pistein 715 - 671.

Vaikka olimme kierroksen kolmanneksi paras joukkue, niin silti sijoituksemme tippui pykälällä. Takanamme ei ole enää kuin Tarmo. Pelien mennessä aikalailla ristiin, ero kärkeen kasvoi vain 761 pisteeseen

Pasi oli jälleen meistä paras heittäen tälläkin kerralla keskiarvoksi 184,4 pistettä. Petri, Teijo ja Ville seurasivat pelejä tälläkin kerralla hieman heikommilla henkilökohtaisilla tuloksilla. Vaihtomiestä olisi kyllä tällä reissulla tarvittu.

 

17.11.2018 Hanhivaara

Saloon saimme mukaan peräti 5 pelaajaa. Alkuun olosuhteet vaikuttivat mielestämme hyviltä. Ensimmäisessä pelissä jatkoimme siitä, mihin Porissa olimme jääneet. Alfan pojat saivat oikein isän kädestä, kun Roni, Pasi ja teijo heittivät reilut 2-sataa mieheen. Voitto tuli noin 90 pisteellä. Alfa oli kaikesta huolimatta ensimmäisen sarjan toiseksi paras joukkue.

Seuraavassa sarjassa alkoi kelin muuttuminenkin jo näkyä, sillä tuloksemme oli ainoastaan 720. Ke-Ka jäi kuitenkin vain 664 pisteeseen ja näin bonuspisteet tulivat meille.

Kolmannessa pelissä oli taas panosta, kun vastassa oli PeKe. Teijon ja Timon huippusarjojen seurauksena voitto tuli 57 pisteellä, vaikka PeKe yllättäen heittikin meitä vastaan kierrkosen parhaan sarjansa (827).

Neljännessä pelissä tapahtui sitten kummia. Tuloksemme tippui vain 723 pisteeseen ja takkiin tuli parin viimeisen ruudun reikien ja tyhjien seurauksena 37 pistettä.

Viimeinen peli säilyi tiukkana loppuun saakka, mutta pakko tämä oli pistää olosuhteiden piikkiin, kun Ronin 174 oli joukkueemme paras tulos. Yhteensä saimme vain 623 pistettä Tarmon heitettyä kuitenkin 640. Näin bonarit karkasivat viimeisessä ruudussa käsistämme.

Henkilökohtaisissa Teijo oli Ronin uhitteluista huolimatta kierroksen pelaaja keskiarvolla 204,2. Timo nousi 195 pisteen keskiarvolla koko porukan 6:lle sijalle. Pasin tulokset laskivat koko päivän ajan ja hyvästä alusta huolimatta hän oli 11. Petri ei mahtunut tulosten 1. sivulle.

Puolet peleistä on nyt pelattu ja sijoituksemme on vasta 4. Ero toisena olevaan PeKeen on kuitenkin vain vajaa 90 pistettä. 

 

2.2.2019 Raisio

Saimme kokoon taas 5 pelaajaa, kun Ville lupautui varamieheksi kipeällä sormellaan. 

Kelit tuntuivat kohtuullisen helpoilta ja voitimmekin PoTa:n ensimmäisessä pelissä jo 767 pisteen sarjalla. Loppujen lopuksi eroa ei kuitenkaan tullut kuin 30 pistettä.

Seuraava peli olikin meille erittäin tärkeä, kun vastaamme asettui PeKe Team. Nyt tapahtui jotain, sillä joukkueemme heitti 838 pistettä ja näin voitimme PeKe:n yli 150 pisteellä. 

Ja vauhti vaan kiihtyi. Kolmannessa pelissä GH:ta vastaan emme jääneet kuuntelemaan raumlaissi jaarituksi, vaan pelasimme huikeat 863 pistettä. Voitto tuli meille peräti 162 pisteellä.

Neljänteen sarjaan alkoi ilmeisesti hyvä olo kostautua, sillä emme saaneet aikaiseksi kuin juuri 700 pistettä. Kierroksen joukkue, eli KeKa pöllytti meidät lähes 100 pisteellä. 

Viimeisenä olikin sitten vuorossa oikein henkien taisto, kun Alfa asettui meitä vastaan. Saimme palautettua itsemme takaisin voittokantaan ja otimme 50 pisteen niskalenkin paikallisvastustajastamme.

Keka oli siis kierroksen joukkue, mutta me olimme hyvänä kakkosena vain 55 pisteen päässä. Alfa jäikin Keka:lle jo peräti 213 pistettä. Kokonaistilanteessa olemme Alfaa perässä 748 pistettä. PeKe on meistä 140 pisteen päässä.

Henkilökohtainen lista oli sinänsä surullista luettavaa, kun ensimmäisenä oli KeKan Suoniemi ja sen jälkeen kolme seuraavaa olivat PeKe:läisiä. Seuraavana olikin sitten Roni 208 pisteen keskiarvolla. Petri jäi parista 2 pistettä ja Teijo 6. Sijat olivat 10 ja 11. Pasi oli 17. Tällä kierroksella Ville ei heittänyt yhtään omaa sarjaa.

30.3.2019 matkaamme Poriin. Toivottavasti siellä kulkee yhtä hyvin kuin kotonakin.

 

S2-sarja

15.9.2018 Raisio

Toinen kautemme seniorisarjassa alkoi sekin kotipeleillä. Keleinä edelleen haastavat olosuhteet, joita oli käytetty läpi Alfan turnauksen. Tulostaso oli jopa vielä huonompi kuin viikkoa aiemmin.

Ensimmäiseksi saimme bonukset CuKe:lta Tuloksemme oli kuitenkin vaatimaton 671. Teijo oli ainut, joka onnistui edes lähelle 200 jääden siitä kuitenkin 2 pistettä.

Rkm-Forssaa vastaan sitten pääsimme mekin yli 700 pisteen (5-pisteellä) ja kirjasimmekin itsellemme jo toisen voiton niin, että vastustajamme jäi alle 600 pisteen. Sarjan ylivoimainen ykkönen oli Pasi heittämällä peräti omaan ruudukkoonsa 225 pistettä.

Seuraavaksi voittokulkumme jatkui TPS:ää vastaan. Nyt eroksi vastustajaamme ei enää jäänyt kuin 18 pistettä, mutta voitto kuitenkin  yli 700 sarjalla. 

Seuraavana meillä oli vastassa tuskien taival, nimittäin TuSKa vei meiltä bonukset 10 pisteellä. Tuloksemme oli vaatimattomasti 604 pistettä.

Viimeisenä otimme yhteen SomKe:n kanssa. Tällä kertaa heillä oli suuria ongelmia ja niiden seurauksena saimme heistä 83 pisteen voiton.

Harvinaista herkkua tällä kierroksella oli, että tulosten julkistamisen jälkeen olimme koko joukon kärjessä 51 pisteellä.

Kierroksen ainoa onnistuja oli Tammiston Leena Tepsistä. Hänelle kirjattiin keskiarvoksi peräti 194 pistettä. Seuraava jäikin joka sarjassa Leenalle peräti 18 pistettä. Sijat 3 - 5 menivätkin sitten meille. Teijo, Pasi ja Saku veivät nämä sijat. Mukana kierroksella olivat myös Petri ja Tuomo.

 

13.10.2018 Forssa

Forssaan lähdimme taas ilman vaihtomiestä. Nyt oli piiitkiin aikoihin ensimmäinen kisa, missä pääsi vähän nojailemaan valleihinkin. 

Ensimmäiseksi kohtasimme CuKe:n. Keilasimme peräti 755 pisteen sarjan ja vastustajamme jäikin meistä 94 pisteen päähän. Pasi aloitti heti yli 2-satasella. Teijo, Petri ja Saku säestivät mukavasti jokainen yli 180 pisteen sarjoilla.

Vaikka toisessa sarjassa Pasi teki tauluun 235 ja Teijokin 219, niin silti kärsimme 9 pisteen tappion Rkm:lle tuloksella 790. Hieman jäi hampaankoloon.

Kolmannessa sarjassa jatkoimme siitä mihin toisessa lopetimme. Sarjamme oli jopa 3 pistettä edellistä parempi. Nyt emme voineet enää jäädä ilman bonuksia. Teijo sai jonkun suonenvedon ja heitti tähän sarjaan 245 pistettä.

Seuraavaksi lähdimme voittamaan TuSKa:n. Olimme päättäneet, että toista kertaa emme heille häviä. Taas kaikki pelurimme tekivät yhteensä-ruutuun yli 180, joista Pasi sai sarjaansa 214 ja Saku 208. Voitto peräti 131 pisteen erolla.

Viimeisenä olikin sitten kierroksen jännittävin peli SomKe:a vastaan. Ennen viimeisen ruudun heittoja ero oli vastustajamme eduksi 2 pistettä. Kolme ensimmäistä pelaajaamme tasoittivat pelin. Ankkureilla oli molemmilla paikko alla, joten vain heitetyt pisteet 10-ruudussa ratkaisevat voiton. Vastustajamme teki kaadon ja Teijon vastaus oli myös kaato. Tilanne edelleen tasan. SomKe jätti toisella heitolla 4- ja 7 keilat pystyyn. Meille yhden inan hiljainen heitto näytti ensin seiskareikää, mutta talkkari hoiti kuitenkin 6-keilan pois. Molemmilla joukkueilla sama kuvio pystyssä. Vastustajamme meni heittämään paikon ja meillä toisen kerran hieman liian hiljaisena heitetty heitto vei vain 7-keilan pois. Näin vastustajamme vei bonukset tuloksella 739 - 738. 

Kaikesta huolimatta johdamme edelleen sarjaa. Vaikka hävisimmekin toisella kierroksella nimenomaan sarjan toisena ja kolmantena oleville joukkueille, niin kasvatimme eron kakkosena olevaan Rkm:ään 309 pisteeseen.

Henkilökohtaiset tulokset olivat meille myös kohtuullisen mairittelevat, kun Pasi oli toisena 208,6 pisteen keskiarvolla ja Teijo kolmantena 206,4 pisteen keskiarvolla. Saku oli vielä kympin joukossa seitsemäntenä aika tarkkaan omalla keskiarvollaan. Petri oli jo jossain vaiheessa ottamassa vaihtomieheksi haamua, kun hänen pelinsä ei tuntunut kulkevan. 

 

16.2.2019 Kupittaa

Voi, voi. Kupittaalle lähdimme säilyttämään asemamme viimeiselle kierrokselle. Pelit tuli tällä kerralla pelata ilman varamiestä, sillä samaan aikaan oli venenäyttelyä, syntymäpäiviä ja työvuoroja häiritsemässä kokoonpanoamme.

Kolme ensimmäistä peliä olivat viimeiseen ruutuun saakka käytännössä tasan, mutta ensimmäiseksi TPS repäisi viimeiseen ruutuun 20 pisteen voiton. Seuraavaksi oli vuorossa Somero, ja sama juttu: 20 pisteen tappio. Tärkeimmässä ottelussa heitimme yli 800 pistettä, mutta Forssan ankkuri nöyryytti meidät niittaamalla pitkän jonon sarjan loppuun. Näin tuli joukkueellemme kolmas tappio. Tällä kerralla kuitenkin jopa 30 pisteen erolla. Seuraavassa pelissä pelasimme ainoan alle 700 pisteen sarjan. Voitimme tässä pelissä kuitenkin CuKe:n 40 pisteellä. Viimeisenä vastaamme asettui TuSKa. Lähdimmeköhän vähän soitellen sotaan, nimittäin vastustajamme löi meidät tässäkin pelissä viimeisen ruudun 20 pisteen paremmuudella. 

Tipahdimme näin lohkomme kakkoseksi. Yli 300 pisteen johtomme vaihtui 371 pisteen eroon forssalaisiin. Tässä sitä olisi tekemistä viimeiselle kierrokselle. 

Petri lähti mukaan taas "varamiehenä". Hän oli myös tälläkin kertaa joukkueemme paras ja koko lohkon 9:ksi paras pelaaja henkilökohtaisissa tuloksissa. Teijo oli pari pykälää huonompana 11 ja Pasin tulos riitti 14 sijaan. John suoriutui hienosti löydettyään kaikki pallot kahden vuoden totaalisen tauon jälkeen ollen 20.

 

23.3.2019 Eura

Työ ja sairaustapausten vuoksi jouduimme lähtemään Euraan vain kolmella miehellä. Mukana olivat Saku, Pasi ja Tuomo. Annoimme näin tasoitusta vastustajille hieman liikaa ja tulos olikin sitten se, että jäimme sarjassa sijalle 5.

Ei voi muuta todeta kuin ensi kautta odotellessa.

 

Alla olevassa taulukossa on pelipäivät ja paikat, sekä kauden aikana pelien jälkeen tulevat tarkemmat tulokset:

 

M3-sarja / lohko 4
Seura Liitto Päivämäärä Kello Paikka
Alfa B C 2 Raisio 8.9.2018 11:00 Raision Keilahalli Tulokset
GH 2 Rauma 6.10.2018 11:00 Porin Keilahalli Tulokset
Ke-Ka-53 Pori 17.11.2018 11:00 Hanhivaaran keilahalli Tulokset
PeKeTeam Turku 2.2.2019 11:00 Raision Keilahalli Tulokset
Pinbusters Raisio 30.3.2019 11:00 Porin Keilahalli Tulokset
PoTa Pori 27.4.2019 11:00 Rauman Keilahalli Tulokset

 

S2-sarja / lohko 8
Seura Liitto Päivämäärä Kello Paikka
CuKe Nakkila 15.9.2018 11:00 Raision Keilahalli Tulokset
Pinbusters Raisio 13.10.2018 11:00 Forssan Keilahalli Tulokset
Rkm-Forssa Forssa 16.2.2019 11:00 Kupittaan Keilahalli Tulokset
SomKe Forssa 23.3.2019 11:00 Euran Keilahalli Tulokset
TPS Turku
TuSKa Turku

 

 

Historiaa:

 

Vuonna 1985 Raisiossa ei ollut oikein sopivaa keilaseuraa nuorille. Pääasiassa seuratoiminta pyöri työpaikkaseurojen ja muutaman yleisseuran ympärillä. Yleisseurat olivat kuitenkin täynnä ”ikäloppuja” ja liittyminen näihin seuroihin ei tuntunut tuolloin mielekkäältä. Tuohon aikaan Keilahallissa ratamestarina työskennellyt Teijo Sorvari teki aloitteen nuorten omasta seurasta. Valmistelevassa kokouksessa nuorten omalle seuralle oli mukana keilaavia nuoria ja nuorten vanhempia. Kesällä -85 seura kuitenkin vanhempien vastusteluista, tai ainakin vahvasta kritiikistä huolimatta perustettiin. Nimensä seura sai samaan aikaan elokuvateattereissa pyörineestä Ghostbusters-elokuvasta. Jokusen nuoren keilaajanalun vanhemmat olisivat halunneet myös liittyä seuraan ”kontroloidakseen toimintaa”, mutta vaikka jäseneksi voikin liittyä kuka vaan, niin kirjoittamaton sääntö seurassa oli kuitenkin se, että piti periaatteessa olla syntynyt vuonna 1960 tai myöhemmin.

 

Seuralla oli valmentajan läsnäollessa säännölliset viikottaiset harjoitukset, joissa parhaimmillaan kävi lähes 20 nuorta. Menestystäkin sen myötä tuli. Anssi Leppänen voitti ja Ville Mäkinen saavutti hopeaa vuoden 1987 ikäkausimestaruuskilpailussa. On aika ainutlaatuista, että saman seuran jäsenet ovat saavuttaneet kyseisessä kilpailussa kaksoisvoiton, mutta todella merkittävän seikan siitä tekee se, että molemmat silloiset juniorit olivat syntyneet vielä samana päivänä. Menestyksen seurauksena he pääsivät mukaan myös junioreiden maajoukkueen harjoitusrinkiin.

 

Pääasiassa kaikki seuramme jäsenet olivat aloittelevia keilaajia. Vain Pasi, Teijo ja Valtsu olivat edustaneet aiemmin jo muita seuroja. Saimme kuitenkin ensimmäisten vuosien jälkeen seuraamme vahvistuksiksi Ollin Uudestakaupungista, Markuksen Tampereelta ja Taren Mikkelistä. Toistaiseksi paras henkilökohtainen menestys A-SM-kilpailuissa onkin ollut Markuksen 32. sija Tampereella vuonna 1988. 

 

Vuonna 1990 seura vaihtoi osoitteensa Turun liittoon. Yritimme Turun vierailun aikana käynnistää Kupittaan keilahallissa Pinbusters-lottoa, mutta se ei saanut tuulta siipiensä alle. Myöhemmin Alfa on pyörittänyt vähän vastaavaa peliä Raisiossa. Joidenkin vuosien jälkeen toiminta kuitenkin hiipui lähes olemattomiin ja jäljellä olleet jäsenet liittyivät Naantalin Aurinkoisiin. Näin palasimme takaisin Raisioon. Pinbusters poistettiin samalla aktiivisesta Suomen Keilailuliiton rekisteristä, mutta ajatuksena oli kuitenkin vielä seuran nimen ottaminen uudelleen käyttöön sopivalla hetkellä.

 

Valtakunnansarja on kuulunut alusta lähtien seuran toimintaan ja onkin SM-kilpailujen lisäksi ollut joukkuekilpailuna seuran tärkein tapahtuma. Aurinkoisten tippuminen kuitenkin kaudella 2013-14 valtakunnansarjan alimmalle tasolle, alkuperäisten aurinkoislaisten siirtyminen Raike-77:een ja muutaman uuden innokkaan keilaajan liittyminen seuraan sai aikaan sen, että vanha hyvä Pinbusters-nimi kaivettiin lopulta esille, ja Aurinkoisten toiminta siirrettiin tämän nimen alle. Samalla poistui myös Pinbustersin ikärajoitus.

 

Pinbustersin uusi elämä:

 

Seurassamme keilaa tällä hetkellä neljä alkuperäistä perustajajäsentä, joista kolme on jo kuitenkin seniori-ikäisiä. Kaudella 2018-2019 kirjoitetaan Pinbustersin historiaan uusi luku, sillä nuorisoseurassamme on nyt ensimmäistä kertaa enemmän yli kuin alle 50-vuotiaita. Sen huomaa myös siitä, että joukkuekilpailuihin kerätään nykyään porukkaa enemmän tai vähemmän sairasvuoteelta. 

 

Toiminta tällä hetkellä perustuu täysin aktiiviseen kilpakeilailun harrastamiseen. Sen myötä myös kaikki tiukkapipoisuus on seurassa kiellettyä. Yhteishengen säilymisen vuoksi mm. uusiksi jäseniksi otetaan vain keilaajia, joiden liittymisen kaikki nykyiset  jäsenet hyväksyvät.

 

SM-kilpailuista on myös merkillepantavaa, että ainoat Raision Keilailuliiton keilaajat, joilla on vähintään 20 kappaletta A-SM-kilpailuihin osallistumista peräkkäin, ovat kaikki sekä Pinbusters ry:n nykyisiä että perustajajäseniä. Kaikilla kolmella tuo 20 kilpailun rajapyykki jäi taakse jo yli 10 vuotta sitten, sillä Pasi saavutti 30 peräkkäisen kilpailun rajapyykin Lappeenrannassa vuonna 2013. Teijo saavutti samaisen määrän seuraavana vuonna Talissa ja Villelläkin tuli tuo 30 peräkkäistä täyteen kotihallin ensimmäisissä A-SM-kilpailuissa vuonna 2015.

 

Tärkein vuosittainen tapahtuma jää kaudella 2018-2019 väliin, ainakin viikkokilpailujen yhteydessä heitettävässä turnausmuodossa, kun päätimme, että Pinbusters Special Gamesia ei nyt pelata. 

 

Seuran ensimmäinen 300 näki päivänvalon vuoden 2017 ensimmäisenä päivänä, kun Roni teki täyden 12 kaadon sarjan.

 

Vaikka seuramme jäsenet eivät kuitenkaan vielä välttämättä ole ihan ikäloppuja, niin valitettavasti suru-uutisia on jo vuosien saatossa saapunut tiettävästi kolmen entisen jäsenen siirryttyä autuaammille keilaradoille.